top of page

Ako nás môžete podporiť?

Blíži sa leto a v lete býva riadne horúco. Aj my máme jednu horúcu novinku a tou je náš najnovší fundraiser.


Peniaze na nové knižky sme sa rozhodli zbierať tentokrát priamo na Slovensku a využili sme na to platformu donio.sk, kde má každý možnosť jednoducho získať financie na svoj projekt alebo naň prispieť iným. Ďakujeme im za túto možnosť, aj podporu a dobré rady, ktoré sme dostali pri písaní našej výzvy.


Nákup kníh pre menšie deti, ale aj tematicky zameraných knižiek - napríklad o Vianociach, Veľkej noci, slovenské rozprávky a najnovšie knihy slovenských autorov môžete podporiť na www.donio.sk/slovenska-kniznica-v-usa


Viacerí sa pýtate, či nie je lepšie poslať nám knižky. Odpoveď je - aj knižný aj finančný dar je pre nás rovnako dôležitý a sme vďační za obe formy podpory.


Knižky zbierame v USA i na Slovensku. V USA je možné ich poslať priamo do knižnice a darcovi preplatíme poštovné (len nezabudnite, že najlacnejšie je Media Mail - zvýhodnené poštovné na posielanie kníh). Adresa na zasielanie kníh je: Ivana Brezinská, 15 Beverly Rd, Yonkers, NY 10710


Na Slovensku pre nás knižky zbiera moja sestra a keď ich je dostatočné množstvo, posiela ich do USA. Aj slovenským darcom preplácame poštovné. Adresa na zasielanie kníh je: Andrea Brezinská, Jasovská 39, 851 07 Bratislava. Náklady na zaslanie kníh do USA sú však veľmi vysoké a aj napriek zľavám, ktoré sa u jednotlivých prepravcov snažime vždy vybaviť, sumy sa pohybujú v stovkách eur. A preto potrebujeme aj finančné dary.


Počas leta však viacero priateľov našej knižnice cestuje na Slovensko a sú radi, ak môžu cestou späť priniesť pár kníh. A to je pre nás ideálna nemíňať peniaze na poštovné a radšej kúpiť nové knižky. Najjednoduchšie je v tejto chvíli knižky objednať v kníhkupectve, poslať priamo týmto našim dobrovoľníkom a oni ich privezú do USA a prepošlú knižnici. Na nákup kníh chceme využiť náš najnovší fundriser.


Ak sa vám naša knižnica páči a chcete nás podporiť, budeme vďační. Nemáme veľké oči, naozaj nám stačí minimálny príspevok alebo zdieľanie.


Ďakujeme









136 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page